وکیل حقوقی موضوع این مقاله می باشد. بی شک موکلین زیادی هستند که در اینترنت به دنبال این کلید واژه می گردند. اما چرا؟ چون آنها در گیر مسائل و مشکلات حقوقی هستند. به طور کلی مراجع قضایی را در عرف به دادگاههای حقوقی و کیفری تقسیم می نمایند. مراجع حقوقی بیشتر در خصوص مسائل مالی از جمله مطالبات وجه و امور ملکی می باشد. اینگونه است که ما در موضوعات حقوقی کیفر و جرم نداریم و تنها کیفر در این خصوص مسائل مالی است . مجموعه حق ها به مدیریت محمد امیرنجات وکیل پایه یک دادگستری دکتری حقوق خصوصی به صورت تخصصی در این زمینه فعالیت می نماید. جهت هماهنگی با ما با شماره ۰۲۱۸۶۱۲۸۶۷۰ یا ۰۹۱۲۲۸۸۸۳۶۶ تماس حاصل نمایید.
حوزه های کاری یک وکیل حقوقی چیست ؟
وکیل حقوقی به طور کلی همانطور که گفته شد در حوزه های که در گیر مسائل و موضوعات حقوقی هست بیشتر مشاوره می دهد .در حقوق خصوصی ،حقوقی است که مربوط به امور خصوصی افراد جامعه می شود. بنابر این وکلای حقوقی در زمینه امور ملکی و قانون مدنی، امور بانکی و قانون بانکی و امور تجاری و قانون تجارت فعالیت دارند . آنها کلیه خدمات حرفه ای از قبیل مشاوره حقوقی در این زمینه ها و تنظیم دادخواست ها و لوایح حرفه ای،و قبول دعاوی در دادگاههای داخلی و بین المللی را انجام می دهند.
وظایف یک وکیل در حوزه حقوقی
وکیلی که در حوزه حقوقی حقوقی فعالیت دارد در خصوص موکلی که به او مراجعه نموده است، تعهدات زیادی دارد . اول اینکه این وکیل باید بداند کسی که در این حوزه با وی تماس گرفته مشکل مالی و زمین دارد. قطعا این موضوعات دارای قاعده مندی حقوقی بیشتری نسبت به موضوعات کیفری است .
همچنین ایشان باید بداند که دارای وظایف ذاتی امور وکالت است . یعنی اول باید در زمینه حقوقی کار کرده باشد و تخصصی و علاقه مند بوده و تحصیلات آکادمی در این زمینه داشته باشد . ثانیا سابقه کار داشته باشد . و همچنین خصوصیات فردی که در زمینه یک وکیل خوب هست را نیز در نظر داشته باشد . در اینصورت است که می توان به او اعتماد نمود تمام این خصوصیات در مجموعه ما فراهم هست. چرا که مجموعه ما دارای دکتری خصوصی است .
همچنین ایشان مکلف است تعهداتی که قانون برای یک وکیل پیش بینی نموده را اجرایی و عملیاتی کند . این تعهدات در قانون وکالت و نیز در قانون مدنی لحاظ شده است . بعضی از آن صنفی است و نظام نامه های وکلا را در بر می گیرد و بخشی دیگر کلی است و تعهدات یک وکیل اعم از مدنی و دادگستری را نسبت به موکل خود شامل می شود.
حقوق خصوصی چیست
این که گفتیم حوزه کاری ما مربوط به تخصص حقوق خصوصی است. این است که یک سری حقوق وجود دارد که افراد در حوزه روابط شخصی خود در جامعه از آن استفاده می نمایند . این حقوق خود دارای آئین دادرسی خاص است که آن را آئین دادرسی مدنی می گویند و قانون پایه ای است که در قانون مدنی به چشم می خورد. بنابر این یک متخصص حوزه حقوق خصوصی ابتدا باید به قوانین ما در از جمله قانون آئین دادرسی مدنی توجه داشته باشد و آن را بلد باشد و سپس در زمینه وکالت نیز قانون آئین دادرسی مدنی را بلد باشد و بعد به سراغ قوانین مادر دیگر از جمله حقوق تجارت و قانون تجارت رفته و آنرا بلد باشد.
آنوقت می تواند کم کم در زمینه قوانین زیر مجموعه نیز فعالیت داشته باشد و آن را یاد بگیرد . قوانینی از جمله قانون پولی و بانکی و قانون عملیات بانکی بدون ربا و نیز قوانین شرکت ها در هر حوزه مربوطه. در ادامه در خصوص دو تا از مهمترین شاخه های مادر حقوق خصوصی که قانون مدنی و قانون آئین دادرسی مدنی هست صحبت می کنیم.
قانون مدنی
یکی از قوانین اصلی در حوزه حقوق خصوصی قانون مدنی می باشد. مجموعه قوانینی که در زمینه حقوق افراد جامعه در حوزه امور مدنی است . قانون مدنی ما در حوزه اصول قرادادها صحبت می کند و حقوق مالکیت افراد را بررسی می کند. همچنین حوال شخصیه را بررسی می کند. و نیز به توضیح و تشریح قرارداد های و عقود خاص از جمله بیع و اجاره می پردازد . و نیز عقود مهم و خاص دیگر مثل جعاله صلح و هبه و…. در نهایت در خصوص تابیعیت و اقامت صحبت می کند و نیز در نهایت در حوزه حقوق ارث و امور مدنی و وصیت حرف می زند .
مجموعه ای از این موضوعات جملگی از مواردی هستند در زمینه حقوق خصوصی کاربرد دارد و یک وکیل حقوقی خوب باید در هر یک از این زمینه ها سر رشته داشته باشد.
قانون آئین دادرسی مدنی
یکی از حوزه های مرتبط با حقوق خصوصی قانون آئین دادرسی مدنی می باشد . این قانون در زمینه مسائل و موضوعات مربوط به دادرسی های مدنی در دادگاههای و دادسرا ها استفاده می شود . در ابتدا این قانون در خصوص اصول کلی دادرسی و صلاحیت دادرسی های مدنی صحبت می کند . سپس در زمینه های مربوط به قرار های دادرسی و احکام دادگها و تامین و داوری بحث می کند. در این حوزه ها نیز یک وکیل حقوقی باید بتواند مسلط باشد.
لازم به ذکر است که قانونی مهم زیر مجموعه قانون فوق الذکر می باشد با نام قانون اجرا احکام مدنی که در زمینه فعالیت در امور مدنی به بحث و تبادل نظر می پردازد .
انواع وکیل حقوقی
به طور کلی وکلایی که در زمینه امور حقوقی فعالیت دارند به چند دسته تقسیم می شوند که در این گفتار بدانها می پردازیم . این وکلا یا با وکالت دادگستری فعالیت می کنند و یا با وکالت کاری فعالیت می کنند و یا در رشته حقوق و فقه حقوق و مبانی آن فعالیت داشته و وکالت های کارگشایی و انتخابی می گیرند در که در هر مورد در این قسمت توضیحاتی موثر را ارائه می دهیم .
وکیل دادگستری
وکیل دادگستری کسی است که در آزمون وکالت قبول شده و لیسانس حقوق را خوانده و در هر یک از قسمت های کانون وکلای دادگستری یا مرکز وکلای قوه قضاییه پروانه وکالت گرفته است . به طور کلی مرسوم است که پس از شروع دوره کاراموزی در حال حاضر و طی کردن دوره های مربوط به آن سی ام اس وکالا باز شده و می توانند در دادگاهها فعالیت کنند. جال اگر وکیلی در حوزه حقوقی و به صورت تخصصی فعالیت کند به او وکیل حقوقی نیز گفته می شود.
وکیل کاری
وکیل کاری کسی است که در حوزه مربوطه یا دارای پروانه وکالت دادگستری است و یا اینکه پروانه وکالت ندارد و وکالت دفتر خانه ای از افراد می گیرد و به دنبال کار آنها می رود . چنین شخصی را تحصیل دار نیز ممکن است بگویند. در حال حاضر بسیاری از افراد هستند که با وکالت کاری در مراجع اداری و غیر قضایی به فعالیت مشغول هستند. ادارای از جمله شهرداری ، مالیات و غیرو .
مراقب وکلای کاری باشید .
چنانچه در امور قضایی می خواهید فعالیت داشته باشید حتما مراقب وکیل هایی باشید که خود را به عنوان وکیل دادگستری جا می زنند . اول که پول دادن به این افراد به علت اینکه صنف ندارند خطرناک است . ثانیا ایشان بدین علت که بخشی از حق الوکاله را می گیرند و کار را به یک کاراموز دادگستری ارجاع می دهند باعث می شود راندمان کمتری نسبت به سایر افراد داشته باشند .
در هر صورت مراقب باشید که گول چنین افرادی را نخوردید و درگیر نام و نشان نباشید .
وکیل اتفاقی
طبق قانون افرادی که دارای لیسانس حقوق هستند می توانند در سال نسبت به ۳ پرونده حقوقی که برای اقوام نسبی و سببی درجه یک خود است وکالت اتفاقی قبول کنند . چنین افرادی وکیل نیستند ولی اجازه وکالت محدود در داگستری را دارند. به طور مثال شخصی که لیسانس حقوق دارد. به کانون وکلای دادگستری مراجعه نموده و پروانه وکالت اتفاقی می گیرد و می تواند از طریق دفاتر خدمات قضایی با گزینه و تیک مجوز خاص فعالیت وکالت کند.
وکیل و نماینده حقوقی ادارات
در حال حاضر ادارات حقوقی و اشخاص حقوقی می توانند به جای وکیل دادگستری از نماینده حقوقی استفاده نمایند . این نماینده حقوقی می تواند به وکالت از اداره مربوطه در دادگاهها شرکت کند و باید دارای تحصیلات حقوقی و لیسانس حقوق یا مرتبط باشد . فرق این افراد با وکیل پایه یک دادگستری این است که اولا این افراد فقط و فقط نسبت به ادارات حقوقی می توانند در دادگستری شرکت کنند. برای مثال این فرد نمی تواند وکالت پسر خاله خود را در دادگستری بگیرد . پس موضوع این فراد محدود است .
انواع دپارتمانهای حقوقی
دپارتمان های حقوقی که در مجموعه حق ها به عنوان وکیل حقوقی و تخصصی در این زمینه فعالیت می کنند در این قسمت آورده می شود . دپارتمانهایی شامل امور ملکی و ثبتی و شهرداری ،حقوق قراردادها ،امور خانواده ، احوال شخصیه و ارث و تابعیت و اقامت و مهاجرت می باشد که در هر یک از این حوزه ها شما می توانید با ما تماس گرفته و مشاوره حقوقی نیز داشته باشید و مشکلات خود را در این زمینه به ما اعلان دارید و از ما سعی در حل آن بنمایید.
وکیل امور حسبی
اولین موضوعی که در حقوق مدنی و در قانون مدنی در مورد آن بحث شده است امور حسبی و احوال شخصیه می باشد . به طور کلی امور حسبی ترافعی نیست . اموری از قبیل اسم و موارد مربوط به تغییر نام . اموری مربوط ابوت قیمومیت و نیز کفالت و هر چیزی که به خود فرد بستگی دارد. بدون ترافع و متخاصم . البته در تهران دادسرایی وجود دارد که به نام دادسرای امور حسبی است و فعالیت اصلی و تخصصی آن در زمینه بحث قیمومیت و امور حسبی می باشد .
وکیل ملکی
یکی دیگر از دپارتمان های ما که در زمینه امور حقوقی فعالیت دارد وکیل ملکی است . به طور کلی در زمینه امور ملکی شامل بحث تصرف و مباحث ثبتی و قانون ثبت است . که این امور در زمینه کیفری نیز دارای جرائمی می باشد . به طور کلی بحث زمین و ملک خیلی بحث گسترده ای است و یکی از شاخه های پول ساز نیز به شمار می رود . چرا که وکلای ملکی بخش و درصدی از از ملک را به عنوان حق الوکاله بر می دارند که با توجه به افزایش قیمت ملک رقم مناسبی می تواند باشد و یک وکیل را تکان دهد.
مزیت مشاوره حقوقی
اولین مزیت مشاوره حقوقی با یک وکیل متخصص این است که وی به قوانین مدنی و حقوقی و زمین اشراف دارد. تمام این موسسات حقوقی که تحت عنوان مشاوره حقوقی رایگان فعالیت می کنند به دنبال این هستند که یا از شما هزینه مشاوره بگیریند که البته حقشان است و یا اینکه شما را جذب به قبول پرونده یا تنظیم لوایح و دادخوست کنند . در تمام و کلیه این موارد این شما هستید که باید انتخاب کنید با یک وکیل متخصص مشاوره حقوقی داشته باشید یا با یک دانشجو یا لیسانس حقوق ..
سوالات متداول
وکیل حقوقی کیست
وکیل حقوقی کسی است که در زمینه حقوق خصوصی و حقوق مدنی و شاخه آن فعالیت دارد . به تربیت در زیر شاخه های مالی نیز دارای فعالیت می باشد . بنابر این کسی است که در همه زیر شاخه ها اعم از مالی تجاری مدنی فعالیت دارد.
هزینه وکیل حقوقی چقدر است ؟
هزینه وکیل حقوقی بسته به اینکه در کدام شاخه فعالیت دارد متفاوت است . لیکن به طور کلی برای هر پرونده توافق بین وکیل و موکل و نیز ارزش خواسته در تعیین حق الوکاله موثر می باشد .
مهمترین حوزه های کاری وکیل حقوقی کدام است ؟
مهمترین حوزه های وکیل حقوقی در زمینه حقوق اشخاص و محجورین حقوق اموال و مالکیت و حقوق قراردادها و عقود معین و مسئولیت مدنی و ضمان قهری و نیز داوری و نیز حقوق تجارت و شرکت های تجاری و نیز تابعیت و مهاجرت می باشد که در تمام این زمینه ها مجموعه ما دارای دپارتمانهای تخصصی ویژه ای است.
شماره تلفن یک وکیل حقوقی خوب
چنانچه می خواهید با ما تماس بگیرید می توانید با شماره های ۰۲۱۸۶۱۲۸۶۷۰ و نیز ۰۹۱۲۲۸۸۸۳۶۶ تماس گرفته و موضوعات حقوقی خود را مطرح نمایید . همچنین می توانید جهت مشاوره حقوقی سوالات خود را به ایمیل hogooghdaan2@gmail.com ارسال نمایید.
آدرس دفتر وکیل حقوقی
آدرس دفتر ما واقع در تهران سعادت آباد ابتدای بلوار دریا پلاک ۳۰ طبقه ۴ واحد ۸ می باشد. سرپرست دپارتمان حقوقی ما آقای محمد امیرجات وکیل پایه یک دادگستری می باشد . ایشان در زمینه دکتری حقوق خصوصی تحصیل نموده اند و از ایشان نوشته های زیادی در این زمینه به چشم می خورد
وکیل قراردادها
به طور کلی توافق و اراده اشخاص نسبت به داد و ستد را قرارداد می گویند . وکیل قرارداد ها کسی است که به امور قراردادی مسلط بوده و نیز انواع و اقسام قرارداد های حقوقی و کاربرد های آن را نیز بلد باشد . بنابر این بسار مهم است که در موقع داد ستد اعم از مال منقول و غیر منقول به زیر و بم قرارداد و امور حقوقی آشنا باشید تا کسی نتواند سر شما را کلاه بگذارد . این خدمات نیز در مجموعه حقوقی ما به شما عزیزان ارائه می شود.
انواع و اقسام عقود معین و عقود ماده ۱۰ قانون مدنی که غیر معین است نیز در این حوزه جای میگیرد.
وکیل ارث و میراث
به طور کلی وکیلی که در زمینه ارث و میراث فعالیت می نماید را وکیل ارث می گویند . تنظیم انواع وصیت انمه و آگاهی از انواع و اقسام قراردادهای ارث در این حوزه است . در این زمینه دعاوی و اختلافات ارثی وجود دارد. از انحصار وراثت گرفته تا مسائل مالی مربوط به ارث در این زمینه کاری است . به طور کلی بعد از فوت اموال متوفی به وارث می رسد و وراثت را اقربای نسبی و سببی فرد که در یک طبقه قراردارند نسبت به فرضیه های قانونی استفاده می کنند .
دعوی تقسیم ترکه مهمترین و شایع ترین این دعاوی است . همچنین آنچه در قانون امور حسبی در زمینه تحریر و صورت برادری از ترکه مطرح می شود نیز در این زمینه می باشد .
در خصوص بحث وصیت و ثلث اموال و تنظیم وصیت نامه نیز وکالی ما تبحر خاصی دارند.
وکیل تابعیت و مهاجرت
یکی دیگر از شاخه های امور حقوقی بحث تابعیت و مهاجرت است . تابعیت برای افرادی هست که می خواهند در ایران اقامت اعم از موقت و دائم داشته باشند. مهاجرت مختصص افرادی است که می خواهند از ایران بروند و در یک کشور مقصدی زندگی کنند. وکیل تابعیت باید به قوانین داخلی و وحلی در خصوص اقامت تسلط داشته باشد که بیشتر به مراجع اداری باید رفت و آمد کند.
وکیل مهاجرت به قوانین خارجی و مهاجرتی کشور مقصد باید تسلط کافی داشته باشد و همچنین تسلط خوب و کافی به زبان انگلیسی نیز داشته باشد . البته زبان مرجع و البته با وکلای در کشور مقصد که ایرانی یا غیر ایرانی باشند نیز فعالیت داشته باشد . بنابر این در این زمینه نیز میتوانید از خدمات گروه حقوقی ما استفاده نمایید.
وکیل تجاری
نظر به اینکه یکی از زیر مجموعه های مهم حقوقی مباحث تجاری است در این قسمت سعی داریم در خصوص وکیل تجاری نیز صحبت کنیم الیته این بدان معنی نیست که از حوزه های تخصصی دیگر مثل وکیل بانکی غافل باشیم لیکن حوزه تجاری بسیار مه می باشد. در حوزه تجاری اعم از تجارت داخلی یا تجارت بین المللی به مسائل و مشکلاتی از قبیل مسائل مربوط به تاجر مسائل مربوط به اسناد تجاری از قبیل چک و سفته و وکی چک و سفته و مسائل ومشکلاتی از قبیل امور شرکت های تجاری و تعاونی و وکیل شرکت های تجاری سر و کار داریم .
همچنین در حوزه های ورشکستگی و وکیل ورشکستگی و نیز امور قرارداد های تجارت بین الملل از موارد مطروحه در این زمینه می باشد .
چرا به یک وکیل حقوقی نیازمندیم
در این قسمت می خواهیم به این موضوع بپردازیم که اساسا چرا به یک وکیل حقوی نیازمندیم . دلائل زیادی در این زمینه وجود دارد . مهمترین موضوع تخصص است . متاسفانه در ایران دپارتمانهای تخصصی کمتری در زمینه امور حقوقی شاهد هستیم و متاسفانه وکلا در همه زمینه ها فعالیت می کنند. برای مثال وکیلی که در زمینه امور کیفری فعالیت می کند در زمینه امور حقوقی نیز کار می کند و دپارتمان ثبتی و اداره کار و تامین اجتماعی نیز دارد . بنابر این اولین موضوع تخصص است .
دومین موضوع اشراف و آگاهی به قوانین است . همانطور که در فوق الذکر گفتیم قوانین شاخه حقوقی و مدنی دریایی است و شناور شدن در این دریا کار راحتی نیست و کار هر کسی نیست . نهایتا شخص بتواند در یک الی دو شاخه حقوقی تبحری زیاد داشته باشد . بنابر این بهتر است به دنبال وکیل متخصص بگردید .
وکیل متخصص البته نیازمند فاکتور های دیگری است که ممکن است ارتباطت هم نیاز باشد . ولی از لحاظ علمی به خاط اینکه بسیار بسیار موضوعات حقوقی تخصصی است نیاز داریم که از متخصصین این امر استفاده نماییم. متخصصین چه در حوزه حقوق داخلی و چه در حوزه آئین های دادرسی مدنی
مشاوره با وکیل حقوقی
قطعا شما در اینترنت ممکن است به دنبال مشاوره با یک وکیل وکیل در زمینه تخصصی باشید. در این زمینه باید به چند نکته توجه داشته باشید اول اینکه دنبال مشاوره با دانشجوی حقوق نباشید. شما وقتی به دفتر یک وکیل مراجعه می کنید باید یک تایمی را بگذارید و بروید دفتر وکیل .بعد یک هزینه حداقل ۵۰۰ هزار تومانی را در دفتر وکیل بپردازید . در نهایت یک هزینه رفت و آمد و مثلا اسنپ که ۱۵۰ هزار تومان است را به این هزینه اضافه کنید . حال سوال اینجاست که آیا ارزش ندارد برای مثال ۲۵۰ هزار تومان یا ۳۰۰ هزار تومان به صورت تلفنی با وکیل